Ohmstraat

Ohmstraat, foto Bert van der Waarde, 2015
Alleen maar nieuwbouw en dan nog drie verschillende stijlen naast elkaar in dit onbeduidende straatje. Slechts vijf etagewoningen hebben aan een kant hun ingang. Alle andere woningen kijken er alleen maar op uit. Het lijkt alsof de straat een noodzakelijk kwaad was anders zou er toch meer eenvormigheid zijn geweest. Nu is die ondergeschikt aan de bebouwing eromheen. Een kant wordt volledig ingenomen door de vrij jonge Marconihove met zijn oudere bewoners en aan de andere kant komt de Tweede Tuinsingel er op uit. Vroeger liep hier de Korte Singelstraat die behoorlijk is ingekort.



'Kunst'
Toch mankeert er verder niets aan dit rustige straatje. Het is niet onprettig er doorheen te lopen. Er is zelfs een grasveldje met twee kunstige klimpaaltjes. In het begin dacht ik even dat het als kunst bedoeld was. Maar de stickers op de paaltjes gaven meteen duidelijkheid: '
Speeltoestellen, foto Bert van der Waarde, 2015
Speeltoestellen'. Kinderen heb ik er niet zien spelen. Aan het eind van het grasveldje is een ingebed terras waarop een forse bloempot staat. Dit is dan ook het einde van dit straatje. Een geruisloos einde. Maar wacht even... Volgens Google Maps steekt de straat  de Marconiweg over en eindigt ze bij het rioolgemaal. Nou, dat is nog eens een einde!


De Ohmstraat loopt van Kepplerstraat naar Marconiweg. George Simon Ohm leefde van 1787 tot 1854 en was een Duits natuurkundige. Rbsl. 06-03-1989 en 06-02-1997.


Bert van der Waarde